Automobili

Petak, 13.12.2013.

13:00

Naslednik Gallarda - Cabrera ili Huracan?

Automobil koji će naslediti Lamborghini Gallardo, prema najnovijim vestima, umesto naziva Cabrera koji se do sada pojavljivao u medijima, trebalo bi da dobije ime Huracan.

Izvor: B92

Default images

Konačna odluka o nazivu novog modela još uvek nije ozvaničena, ali kako piše Auto Express, Lamborghini je još u aprilu 2012. zaštitio prava na korišćenje imena Huracan.

Magazin tvrdi, pozivajući se na izvor iz Lambroghinija, da će upravo to ime biti iskorišćeno za naslednika odlazećeg modela Gallardo.

"Huracan" predstavlja špansku reč za uragan, a navodno vodi poreklo iz jezika Maja, gde je označavala "božanstvo vatre, vetra i oluja".

Bez obzira za koje ime se Lamborghini na kraju odluči, očekuje se da će novi model biti pogonjen atmosferskim 5.2 litarskim V10 motorom sa oko 600 ks. Uz pomoć ovog agregata automobil će iz mesta do stotke stizati za oko 3,2 sekunde, što će biti dovoljno da se opravda upotreba imena Huracan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: