Automobili

Ponedeljak, 26.12.2011.

20:22

Nissan LEAF Taxi u Njujorku u 2012.

Nissan LEAF će od proleća 2012. godine početi da se koristi kao taksi vozilo u Njujorku. U prvoj fazi, u okviru test programa, u saobraćaj će biti uključeno šest ovih elektromobila.

Izvor: B92

Default images

Komisija za taksi prevoz grada Njujorka pokrenula je ovaj pilot-program u saradnji sa japanskim Nissanom.

Uporedo sa početkom projekta, gradske vlasti će postaviti stanice za dopunu baterija u sedištima taksi udruženja koja budu izabrana da učestvuju u ovom programu, kao i u domovima vozača Nissan LEAF taksija.

Takođe, razmatra se i instaliranje dodatnih mesta za punjenje koja će se nalaziti na aerodromskim taksi stanicama.

Prvih šest vozila na električni pogon biće raspoređena u tri taksi udruženja koja će njujorške vlasti odabrati u januaru 2012. godine. Iz Komisije za taksi prevoz kažu da će test elektromobili pomoći da se sagledaju eventualni problemi sa kojima bi električna taksi vozila mogla da se susretnu u realnim uslovima u saobraćaju.

“Želmo da ovaj program uspe, kako bi pomogao da električni automobili, poput LAEF-a, u budućnosti budu masovno korišćeni u taksi službama u Njujorku”, izjavili su u ovoj komisiji.

Nissan LEAF dobio pet zvezdica za bezbednost na testu u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: