Automobili

Petak, 01.11.2013.

08:54

Porsche Macan bez maske

Prve fotografije novog crossovera dospele su na internet uoči njegove zvanične premijere zakazane za sajam automobila u Los Anđelesu 20. novembra.

Izvor: B92

Default images

Fotografije potiču iz sledećeg broja magazina Auto Motor und Sport i nisu najboljeg kvaliteta ali su značajne jer po prvi put možemo da vidimo Porsche Macan bez kamuflaže koja je ranije sakrivala neke detalje na automobilu.

Macan na prvi pogled liči na umanjenu verziju modela Cayenne. Farovi dva modela gotovo su identični, a slične su im i maske hladnjaka. Ipak, kod Macana se hauba završava nešto ranije, tako da je nos automobila uzdignutiji. Razlike su primetne i u detaljima branika, kao što su prednji bočni otvori za vazduh.
Foto: Auto Motor und Sport
Dva modela se još više razlikuju kada se posmatraju njihove siluete. Macan je elegantniji i niži, linija njegovog krova savija se i spušta, gledajući od prednjeg ka zadnjem delu vozila i završava se krovnim spojlerom. Na njega se nastavljaju zakošena peta vrata.

Na fotografijama se delimično vidi i zadnji deo automobila. Po prvi put su potpuno otkrivena stop svetla koja se kao i kod modela Cayenne prostiru duboko u zadnja krila vozila, ali su tanja i više priliče sportskom automobilu nego crossoveru.

Kako piše Auto Motor und Sport, Porsche Macan dugačak je 4.699 mm, širok 1.923 mm, visok 1.624 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.807 mm.
Foto: Auto Motor und Sport
Nezvanične informacije otkrivaju i da će ponuda pogonskih agregata obuhvati i dva twin-turbo motora, 3.0 litarski V6 sa 340 ks (250 kW) i 3.6 litarski V6 koji proizvodi 400 ks (294 kW). U opciji je i nešto slabiji motor sa četiri cilindra koji će pogoniti osnovni model. Motori će biti povezani sa manuelnim ili automatskim PDK menjačem.

Zvanične fotografije i tehničke podatke očekujemo uskoro, a početak serijske proizvodnje najavljen je za decembar, nakon premijere u Los Anđelesu. Planirano je da Porsche Macan stigne u prodajne početkom 2014. godine.

Pročitajte o Porscheu Panamera Turbo S za 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: