Automobili

Sreda, 21.11.2012.

11:14

TDI ofanziva na SAD

Ustaljena navika američkih vozača da izbegavaju automobile sa dizel motorima, polako se menja. Jedan od dokaza za to je sve veća ponuda dizelaša na ovom tržištu, pa je tako Audi najavio četiri nova TDI modela koja će se tokom 2013. godine naći u prodaji u SAD.

Izvor: B92

Default images

Nemački proizvođač uvrstiće u asortiman svojih modela namenjenih američkom tržištu 3.0 litarsku V6 dizel pogonsku jedinicu i to u Audiju A6, A7 i A8, kao i u krosoveru Q5. Audi je u ponudi u SAD već imao dizel motor u modelu Q7, a ovaj agregat će u 2013. takođe biti zamenjen novim, unapređenim TDI motorom.

Prema rečima ljudi iz Audija, novi TDI modeli troše i do 30% manje goriva u odnosu na benzinske verzije istih automobila, a imaju i nižu CO2 emisiju. Nemački proizvođač planira da na društvenim mrežama kao što su Twitter i Facebook uskoro pokrene promotivnu kampanju za nove dizelaše.

Prvi novi model sa TDI motorom koji na tržište SAD stiže u proleće 2013. je Audi A8, dok će se ostala tri pojaviti u prodaji u jesen iste godine. Lansiranje poboljšanog Audija Q7 planirano je za septembar 2013.

Novi Audijevi dizelaši biće predstavljeni na Sajmu automobila u Los Anđelesu, krajem novembra 2012.

Vozili smo Audi A6 3,0 TDI Quattro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: