Automobili

Četvrtak, 15.11.2012.

15:07

Koji je ovo BMW?

Kiji je u automobilskoj javnosti već zamereno da njena nova luksuzna limuzina, Quoris, veoma podseća na BMW. Sudeći po fotografijama redizajniranog modela Cadenza, korejski proizvođač ne mari mnogo za to i nastavlja započeti trend.

Izvor: B92

Default images

Glavni proizvođači automobila iz Južne Koreje napravili su sa poslednjim generacijama svojih modela pravi bum na tržištu. To se reflektovalo i na odlične prodajne rezultata, pa KIA i Hyundai iz meseca u mesec obaraju rekorde u prodaji svojih modela.

Međutim, neki od najnovijih automobila koji izlaze iz Kijinog dizajnerskog studija počinju sve više da liče na modele drugog uspešnog proizvođača, konkretno BMW-a.

I oko toga mišljenja su podeljena, tako da, dok im jedni oštro zameraju neinventivnost i sklonost ka kopiranju, neki drugi ljubitelji automobila ne vide u imitaciji i reinterpretaciji dobrih dizajnerih rešenja ništa loše.
Iako se ne može reći da je KIA Cadenza za 2013. potpuno prekopirani BMW, postoje očigledne sličnosti u izgledu između ovih automobila, u šta se možete uveriti ako pogledaje promotivni video nove Kije Cadenza, odnosno modela K7, kako se ovaj automobila zove na korejskom tržištu:



Inače, Cadenza za 2013. godinu razlikuje se od prethodne verzije najviše po izgledu prednjeg dela koji je dobio masku hladnjaka koja je po obliku usklađena sa najnovijom generacijim Kijinih automobila. Tu su i novi branik i redizajnirani prednji farovi.

U kabini je restilizovana instrument tabla, kao i centralna konzola na čijoj sredini se nalazi analogni sat.

KIA za sada ne planira da model Cadenza plasira u Evropi, a na domaćem južnokorejskom tržištu ovaj model biće ponuđen sa tri benzinska motora u rasponu od 201 do 294 ks. Automobil će do kupaca u Severnoj Americi stići tokom 2013. godine.

Pročitajte više o novoj luksuznoj limuzini, modelu KIA Quoris.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: