Automobili

Petak, 12.10.2012.

10:55

Porsche Cayenne Turbo S

Porsche je objavio tehničke detalje i fotografije novog najsnažnijeg Cayenna. Turbo S verzija imaće 50 ks i 50 Nm više u odnosu na standardni Turbo model.

Izvor: B92

Default images

Za one koje ne zadovoljava čak ni Cayenne sa 500 “konja”, Porsche je ponudio novi Turbo S. U poređenju sa modelom Cayenne Turbo, razlike u eksterijeru su minimalne.

"S" verzija ima drugačije 21 inčne alu felne, blago zatamnjena kućišta farova, detalje u crnom, visokom sjaju na donjem delu spoljnih retrovizora i branika i pravougaone, umesto kružnih otvora na izduvnim cevima.

Instrumenta tabla, centralna konzola i paneli u vratima, dekorisani su materijalom od ugljeničnih vlakana, a enterijer je presvučen kožom.
Nakon reprogramiranja benzinskog 4.8 litarskog twin-turbo V8 motora, ovaj agregat u Turbo S modelu u stanju je da razvije 550 ks i 750 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Kao rezultat unapređenja, Cayenne Turbo S ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi, što je za 0,2 sekunde brže u odnosu na standardnu Turbo verziju.

Povećana je i maksimalna brzina vozila, i to za 5 km/h, tako da sada iznosi 283 km/h.
Za vlasnike modela Cayenne Turbo koji nisu hteli da sačekaju "S" verziju, Porsche je pripremio set unapređenja koji obuhvata povećanje snage i maksimalnog obrtnog momenta za 40 ks, odnosno 50 Nm.

Porsche Cayenne Turbo S koštaće u Nemačkoj od 151.702 evra, što je za oko 30.000 evra više od standardnog Turbo modela. Da li je jedno slovo “S” na zadnjem delu automobila vredno tolike razlike u novcu, prosudite sami.

Pogledajte galeriju fotografija: Porsche Cayenne Turbo S.

Pročitajte o modelu Porsche Cayenne S Diesel.

Pročitajte o modelu Porsche Cayenne GTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: