Automobili

Petak, 07.09.2012.

08:50

Novi Audi RS5 Cabriolet

Audi je u četvrtak 6. septembra na online prezentaciji predstavio kabriolet verziju modela RS5 uoči svetske premijere koja će se dogoditi na predstojećem Sajmu automobila u Parizu.

Izvor: B92

Default images

Ako ne računamo sklapajući platneni krov, novi Audi RS5 kabriolet identičan je kupe verziji ovog automobila.

Pokretni, mekani krov pritiskom na dugme može se spustiti za svega 15 sekundi, pri brzinama do 50 km/h.
Prednji deo RS5 kabrioleta obeležavaju LED farovi, šestougaona maska hladnjaka sa mrežom u obliku saća, dok donjim delom branika dominiraju veliki otovri za vazduh.

Na okvirima prozora i kućištima spoljnih retrovizora nalaze se ukrasni detalji od aluminijuma, a na zadnjem delu automobila, pored spojlera izrađenog od ugljeničnih vlakana, ističu se dve velike ovalne izduvne cevi i difuzor koji se nalazi između njih.
Automobil je standardno opremljen 19 inčnim alu felnama, dok se “dvadesetice” mogu naručiti kao dodatna opcija.

Unutrašnjost kabriolet verzije Audija RS5 izvedena je u kombinaciji premijum materijala, kao što su koža i Alcantara.
Pogonski sistem i kompletna mehanika preuzeti su sa kupe modela, pa se ispod haube nalazi 4.2 litarski atmosferski V8 sa 450 ks, koje ovaj motor razvija pri 8.250 o/min. Maksimalni obrtni moment iznosi 430 Nm, a dostupan je između 4.000 i 6.000 o/min.

Motor je povezan sa sedmobrzinskim S-tronic menjačem sa duplim kvačilom, a snaga se prenosi na sve točkove pomoću Audijevog quattro pogona.
Što se performansi tiče, RS5 kabriolet od 0 do 100 km/h stiže za 4,9 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h. Kao opciju, Audi nudi povećanje ovog limita na 280 km/h.

Pogledajte detalje sa prezentacije Audija RS5 kabriolet:

Novi Audi RS5 kabriolet stiže u prodajne salone početkom 2013. godine. Početna cena u Nemačkoj iznosiće 88.500 evra.

Pročitajte o Audiju Quattro za 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: