Automobili

Subota, 21.07.2012.

09:48

1,0 EcoBoost u Fordu C-MAX

Evropskom tržištu će, počev od oktobra, biti dostupni Fordovi modeli C-MAX i Grand C-MAX sa jednolitarskim benzinskim motorom EcoBoost.

Izvor: B92

Default images

Proizvođač očekuje da kombinacija nagrađivanog motora i prostranog vozila pružiti efikasnost u potrošnji goriva i nivo emisije CO2 najbolje u klasi.

Fordovi kupci će imati mogućnost kupovine modela C-MAX i Grand C-MAX bilo sa verzijom od 100 ili od 125 KS 1,0-litarskog EcoBoosta, koji je nedavno proglašen Međunarodnim motorom godine 2012.

Očekuje se da će Ford C-MAX sa 1,0-litarskim EcoBoost motorom imati potrošnju od 5,1 l/100 km i emisiju od 117 g/km CO2, dok bi Grand C-MAX trebalo da postigne potrošnju od 5,2 l/100 km i 119 g/km CO2.

Ford je prodao više od 200.000 C-MAX i Grand C-MAX automobila u Evropi od kako je 2010. uvedena nova verzija; sa druga dva modela ove godine gradi Fordov najveći udeo u segmentu kompaktih vozila za više aktivnosti od kako je originalni C-MAX ušao u prodaju 2003.

Trocilindrični 1,0-litarski EcoBoost benzinski motor ima turbo punjenje, direktno ubrizgavanje goriva i varijabilno vreme otvaranja i usisniuh i izduvnih ventila, što mu omogućava da isporuči snagu većeg motora, a sa ekonomičnom potrošnjom goriva kao manja jedinica. Proizvodi se u Fordovim pogonima za motore u Kelnu, u Nemačkoj, i Krajovi /Craiova/ u Rumuniji.

Više od 4.700 kupaca širom Evrope se opredelilo za Focus sa 1,0-litarskim EcoBoost u prvom punom mesecu prodaje tako opremljenog automobila i čini oko jedne četvrtine od prodaje ovog modela na 19 Fordovih tradicionalnih evropskih tržišta.

Ford predviđa da će do 2015. više od polovine vozila koje proizvodi u Evropi za naš kontinent biti pokretano EcoBoost motorom, koji je takođe dostupan u verzijama od 1,6 i 2,0 litra.

Sve verzije Fordovih modela C-MAX i Grand C-MAX za evropske kupce se proizvode u Fordovoj fabrici u Valensiji, u Španiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: