Automobili

Četvrtak, 10.04.2014.

11:41

Peugeot predstavio koncept sportske limuzine Exalt

Peugeot je objavio fotografije i nove detalje koncepta Exalt koji će imati premijeru 20. aprila na salonu automobila u Pekingu.

Izvor: B92

Default images

Karoserija ovog automobila delimično je prekrivena platnom čime je, kako tvrdi francuski proizvođač, poboljšana aerodinamika vozila i ekonomičnost.

Osim zbog platna, automobil neobičan izgled spoljašnjosti duguje upotrebi ručno oblikovanih čeličnih panela. Kako kažu u kompaniji Peugeot, to je zapravo omaž francuskim automobilima iz dvadesetih i tridesetih godina dvadesetog veka.
Peugeot Exalt dizajniran je kao sportska limuzina sa stilskim elementima kupea. Automobil je dugačak 4,7 m, ali visok svega 1,3 m.

Za pogon je upotrebljen četvorocilindrični 1.6 litarski THP turbo-punjeni benzinski motor sa 273 ks (201 kW) i 330 Nm maksimalnog obrtnog momenta, koji je pozajmljen iz modela RCZ R.
U konceptu Exalt ovaj motor uparen je sa elektromotorom snage 50 kW koji se nalazi iznad zadnje osovine.

Kombinovana snaga ovako dobijenog hibridnog sistema iznosi 344 ks (253 kW), a za prenos je iskorišćen šestobrzinski automatski menjač.
Kao što obično biva kod ovakve vrste konceptnih vozila, unutrašnjost ima futuristički dizajn, uz uportebu materijala od drveta i tekstila na bazi vune.

Opšti utisak je da, kada bi Peugeot odbacio sva ekstravagantna rešenja, poput neobičnog materijala koji je korišćen prilikom izrade karoserije, koncept Exalt bi mogao da posluži kao osnova za prvlačan i upotrebljiv sportski produkcijski model.

Pogledajte galeriju fotografija koncepta Peugeot Exalt.

Pročitajte o planovima za budućnost kompanije Peugeot koje je najavio novi izvršni direktor, Carlos Tavares.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: