Automobili

Utorak, 30.04.2013.

09:08

Mercedes pomogao u hvatanju bostonskih terorista

Teroristi koji su postavili bombe na Bostonskom maratonu locirani su zahvaljujući Mercedesovom sistemu mbrace2 koji pomaže u otkrivanju ukradenih vozila, saopštio je nemački proizvođač.

Izvor: B92

Default images

Osumnjičeni za teroristički napada koji se dogodio 15. aprila tokom maratonske trke u Bostonu, braća Carnajev, bežeći od policije oteli su na jednoj benzinskoj stanici Mercedes ML350 najnovije generacije.

Vlasnik ukradenog automobila prilikom davanja izjave rekao je policiji da je kretanje automobila moguće pratiti pomoću fabrički instaliranog GPS sistema koji Mercedes ugrađuje u svoja vozila. Policija je nakon toga kontaktirala nemačkog proizvođača i zatražila njegovu pomoć u lociranju ukradenog automobila, nakon čega je otkriveno gde se teroristi nalaze.

Iako je policija odbila da otkrije detalje, predstavnici Mercedesa u SAD potvrdili su ovu vest .

"Vlasti su zatražile da aktiviramo mbrace sistem u ukradenom vozilu i mi smo to i učinili", kratko je saopštila Donna Boland, portparol Mercedesa, dok je izvršni direktor američkog ogranka Mercedesa, Steve Cannon, sa ponosom objavio na svom Twitter nalogu da je taj proizvođač pomogao u lociranju bostonskih bombaša.

Vozili smo Mercedes ML 350 CDI 4 Matic BlueTEC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: