Automobili

Sreda, 17.04.2013.

08:30

Ljubitelji Ferrarija, pojačajte zvuk!

Na Ferrarijevoj test stazi Fiorano snimljen je prototip nove generacije modela California. Međutim, veću pažnju od delimično maskiranog test vozila privlači atipičan zvuk motora. Ono što možemo da čujemo sugeriše da Ferrari za novu verziju svog trenutno najuspešnijeg modela priprema turbo-punjeni agregat.

Izvor: B92

Default images

Slušajući zvuk koji na video snimku proizvodi nova California, primećuje se da je on dublji nego kod standardnog 4.3 litarskog V8 motora iz aktuelne verzije:



Veruje se da će novu generaciju modela California pogoniti twin-turbo V8. Dalje pretpostavke govore da je u pitanju isti motor koji se koristi u novom Maseratiju Quattroporte, što nije veliko izneneđnje s obzirom da je ta pogonska jedinica razvijena u saradnji sa Ferrarijem. Novi motor imaće i veću snagu u odnosu na sadašnji V8, i sigurno će premašiti 500 ks.

Očekuje se da će druga generacija modela Ferrari California biti predstavljena do kraja 2013. godine.

Ostaje dilema da li će italijanski proizvođač uspeti da podesi turbo motor tako da on zvuči "Ferrarijevski" kao što je to postigao na legendarnom F40? Pitanje je i koliko će takav motor zadovoljiti istančani sluh ljubitelja Ferrarija?

Ako vas ovaj zvuk motora nije previše impresionirao, poslušajte kako zvuči V12 u najnovijem Lamborghiniju.

Pročitajte o najnovijem Ferrarijevom modelu - LaFerrari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: