Automobili

Sreda, 05.03.2014.

09:40

Ilon Mask: Premrežićemo Evropu brzim punjačima

Uoči početka salona automobila u Ženevi, iz kompanje Tesla Motors stigle su najave o značajnom povećanju prodajnih i servisnih kapaciteta u Evropi i izgradnji mreže brzih punjača širom kontinenta.

Izvor: B92

Default images

Tesla će u evropskim zemljama izgraditi 30 novih prodajno-servisnih centara, jer u toj kompaniji očekuju da će kombinovana prodaja na tržištima Evrope i Azije dvostruko nadmašiti broj isporuka električnog modela Tesla S u Severnoj Americi.

Najave o proširenju kapaciteta dolaze nakon posete Ilona Maska Evropi i njegove izjave da namerava da premreži "stari kontinent" brzim, odnosno superpunjačima.

"Očekujem da će do kraja 2014. godine vlasnici Modela S moći da putuju gotovo po čitavoj Evropi koristeći samo superpunjače", rekao je Mask.

Trenutno, u Evropi je instalirano 14 stanica za brzu dopunu baterija, koje uglavnom pokrivaju Norvešku, gde je Tesla S izuzetno popularan automobil, i centralnu Evropu.

Kako kažu u Tesla Motorsu, Evropa je sada prioritetno tržište za kompaniju. Uskoro će biti lansiran i model sa volanom na desnoj strani, namenjen kupcima u Velikoj Britaniji.

Novih 30 prodajno-servisnih objekata udvostručiće kapacitete na evropskom tržištu, što će doprineti globalnom rastu prodaje modela Tesla S.

Ovaj automobil bio je jedan od sedam finalista izbora za evropski auto godine 2014, koji je održan u ponedeljak u Ženevi, na kome je zauzeo visoko 3. mesto iza pobednika, modela Peugeot 308 i drugoplasiranog, električnog BMW-a i3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: