Automobili

Četvrtak, 14.03.2013.

14:06

Volkswagen predstavio e-Up!

Volkswagen je u Volfsburgu predstavio električnu verziju svog malog gradskog automobila koji će se proizvoditi u Slovačkoj. Model e-Up! biće u stanju da sa jednim punjenjem baterija pređe i do 150 km.

Izvor: B92

Default images

Na godišnjoj konferenciji za investitore i medije, koja se održava u Volfsburgu, Volkswagen je najpre najavio verziju modela Up! sa hibridnim pogonom, da bi nakon toga iznenadio prisutne prezentacijom električne varijante tog automobila, čiji je prvi koncept prikazan na sajmu automobila u Frankfurtu, 2009. godine.

Električni Up! biće težak 1.185 kg, zahvaljujući dodatnoj masi baterija, a od standardnog modela vizuelno će se razlikovati po ugaonim dnevnim LED svetlima u obliku srpa i aerodinamičkim unapređenjima na prednjem delu i pragovima automobila, kao i po posebnim, 15 inčnim alu felnama.
VW e-Up! biće pogonjen elektromotorom koji će kontinuirano moće da proizvede 55 ks, dok će njegova maksimalna snaga iznositi 82 ks. Pomoću, od starta dostupnih, 210 Nm maksimalnog obrtnog momenta, automobil će do brzine od 100 km/h stizati za 14 s, pre nego što razvije maksimalnih 135 km/h.

Litijum-jonske baterije kapaciteta 18,7 kWh biće dovoljne za autonomiju od 150 km. U Volkswagenu kažu da će dopuna ovih baterija do nivoa od 80 % trajati svega 30 minuta.
Premijera ovog modela zakazana je za frankfurtski auto-salon koji će se održati u septembru 2013, a e-Up! će se naći u prodaji do kraja godine.

Električni VW Up! praviće Slovaci.

Pročitajte o verziji modela Up! na komprimovani prirodni gas.

Pročitajte o modelu Cross Up!

Pročitajte o Volkswagenovim premijerama na sajmu u Ženevi 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: