Automobili

Petak, 01.03.2013.

12:42

Audi A3 na prirodni gas

Audi će na Sajmu automobila u Ženevi 2013. imati pet premijera, a jedna od njih biće i model A3 Sportback g-tron prilagođen za vožnju na komprimovani prirodni gas.

Izvor: B92

Default images

Audi A3 g-tron zasnovan je na standardnom A3 Sportback modelu najnovije generacije. U odnosu na klasičan petrovratni A3, spolja će se razlikovati po oznakama g-tron na prednjim blatobranima i vratima prtljažnika.

Automobil je pogonjen četvorocilindričnim 1.4 litarskim TSI benzinskim motorom koji je prilagođen da kao gorivo može da koristi i komprimovani prirodni gas. Ispod prtljažnika ugrađena su dva dodatna rezervoara za gas, sa kapacitetom od po 7 kg i maksimalnim dozvoljenim pritiskom od 200 bar.
U Audiju kažu da preformanse automobila ostaju iste bez obzira na to koja od dve vrste goriva se koristi za pogon. Motor je u stanju da razvije 110 ks i 200 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ubrzanje 0-100 km/h iznosi 11 sekundi, a maksimalna brzina 190 km/h. Kada se vozi na prirodni gas, Audi A3 g-tron troši 3,5 kg ovog goriva na pređenih 100 km.
U Audiju nisu saopštili kada će se ovaj automobil naći u prodaji, i koliko će koštati, a u toj kompaniji očekuju da godišnje prodaju oko 1.500 primeraka.

Osim modela A3 g-tron, Audi je za ženevski salon automobila pripremio i hibridni električno-benzinski Audi A3 e-tron. Više podataka o ovom vozilu objavićemo nakon njegove premijere koja će se održati 5. marta u Ženevi.

Pročitajte o novom Audiju A3 Sportback.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: