Automobili

Četvrtak, 05.02.2015.

09:51

Porsche Cayman GT4 - na teritoriji Carrere

Nemački proizvođač ponudio je kupcima najjaču verziju modela Cayman koji po snazi motora ali i ceni zadire u teritoriju kojom vlada Porsche 911 Carrera.

Izvor: B92

Default images

Ono što je za Porsche 911 model GT3, to je GT4 za Cayman.

Automobil je opremljen specijalnim aerodinamičkim dodacima, poput spojlera na prednjem braniku i zadnjeg difuzora, a poseban pečat daje mu veliko krilo zadnjeg stabilizatora.
U poređenju sa standardnom verzijom, Cayman GT4 ima za 30 mm spušteno oslanjanje i kočnice visokih performansi preuzete iz Porschea 911 GT3.

Dizajneri su delove kabine obložili Alcantarom, dok presvlake sedišta i tapacirung imaju šavove u boji karoserije automobila.
Snaga se crpi iz 3.8 litarskog šestocilindričnog bokser motora sa 385 ks (283 kW), koji je povezan sa šestobrzinskim manuelnim menjačem.

Od 0 do 100 km/h Cayman GT4 stiže za 4,4 sekunde, pre nego što razvije maksimalnih 295 km/h.
Porsche se pohvalio da je novi model veoma brz na stazi, što je potkrepljeno podatkom da je GT4 obišao krug na Nirburgringu za 7 minuta i 40 sekundi.



Kupci koji budu želeli dodatno da unaprede svoj automobil, moći će da doplate za keramičke kočnice, sportska sedišta i "Sport Chrono" paket koji između ostalog nudi aplikaciju za merenje i poboljšavanje vremena na stazi.
Porsche Cayman GT4 imaće svetsku premijeru na salonu u Ženevi, početkom marta.

Automobil se već može poručiti u Nemačkoj, po ceni od 85.779 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: