Automobili

Utorak, 05.02.2013.

10:27

Nissanov rival Golfu

Nissan je najavio da će uložiti preko 130 miliona evra u svoju fabriku u Barseloni. Japanska kompanija planira da u tom pogonu pokrene proizvodnju novog modela koji će biti rival VW Golfu.

Izvor: B92

Default images

Deo ove investicije biće upotrebljen za povećanje proizvodnje Nissana Navare, kao i za izradu prenosnih sistema za električne modele Leaf i eNV200, dok će ostatak novca otići na pripremu pogona za novi model iz C segmenta.

Nissan je prvobitno objavio da će se taj automobil proizvoditi u fabrici u Sanderlendu, u Velikoj Britaniji, ali je u međuvremenu došlo do promene plana, tako da će se Golfov rival izrađivati u Španiji.

Japanska kompanija potvrdila je da će proizvodnja početi u julu 2014, a u početku će sa proizvodnih traka silaziti 80.000 automobila godišnje. Nissan nije otkrio više detalja o budućem modelu, a pretpostavlja se da je reč o hečbeku čiji će spoljašnji dizajn biti inspirisan konceptom Invitation iz 2012.

Ponuda pogonskih jedinica obuhvatiće najnovije motore iz palete Renault-Nissan alijanse, poput turbo-punjenog 1.2 benzinca i 1.5 dizel agregata.

Pročitajte više o konceptu Nissan Invitation.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: