Automobili

Sreda, 08.02.2012.

21:03

Mercedes pomaže Renaultu

Prema informacijama koje dolaze iz francuske kompanije, dva proizvođača udružiće snage u razvoju novog Renaultovog automobila iz visoke klase.

Izvor: B92

Default images

“Renault računa na strateško partnerstvo sa Mercedesom u konstruisanju novog automobila visoke klase”, izjavio je za francuski radio izvršni direktor kompanije Renault-Nissan Karlos Gon (Carlos Ghosn).

On je dodao da je Renault do sada imao loša iskustva u proizvodnji i plasmanu luksuznih automobila i da im je zbog toga preko potrebno iskustvo premijum marke, kao što je Mercedes.

Renault u toj klasi trenutno ima model Latitude, naslednika Vel Satisa, čija je proizvodnja prekinuta 2009. godine zbog slabih rezultata prodaje.

Inače, Renault-Nissan alijansa prvi put je ozvaničila saradnju sa vlasnikom Mercedesa, Daimlerom, 2010. godine.

U okviru te saradnje nastaće sledeća generacija modela Smart sa četiri sedišta, koja će se proizvoditi na istoj platformi kao i budući Renault Twingo, a oba modela imaće premijeru 2013. godine.

Takođe, Daimler i Nissan zajedno će razvijati četvorocilindrične motore koji će se ugrađivati u Mercedesove modele, ali i u automobile Nissanovog premium brenda Infiniti. Proizvodnja ovih agregata planirana je za 2014. godinu.

Vozili smo Renault Latitude Business 2.0 dCi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: