Automobili

Sreda, 23.01.2013.

13:45

Aston Martin Rapide S

Aston Martin je predstavio osnaženu verziju svog četvoroseda, modela Rapide.

Izvor: B92

Default images

Jedina limuzina sa 4 vrata iz game britanskog proizvođača dobila je svoju unapređenu, "S" verziju. U odnosu na standardni Rapide, spoljašnjost automobila ostala je gotovo neizmenjena, a jedine razlike uočavaju se na maski hladnjaka i malom zadnjem spojleru.

Kao opcija, dostupan je i paket opreme kod kojeg su neki elementi karoserije, poput kućišta retrovizora, prednjeg spojlera i zadnjeg difuzora, izrađeni od ugljeničnih vlakana.
U unutrašnjosti Rapid S je dobio detalje izvedene u crnom, visokom sjaju, dok su sedišta, instrument tabla i unutrašnjost vrata obložena kožom u crveno-crnoj kombinaciji.

Ako je to nekom uopšte potrebno, Rapid S moguće je pretvoriti i u dvosed, obaranjem zadnjih sedišta, čime se kako kažu u Aston Martinu dobija korisna zapremina od 900 litara.
U dodatnu opremu spadaju i dva ekrana multimedijalnog sistema koja su ugrađena u prednja sedišta, i koje mogu da koriste putnici koji sede pozadi.

Ipak, najvažnije poboljšanje na ovom automobilu, zbog kog je i zaslužio oznaku "S", tiče se 5.9 litarskog V12 motora.
Ovaj agregat pojačan je za 81 ks, tako da sada razvija 558 ks. Maksimalni obrtni moment takođe je veći, i to za 20 Nm, i iznosi 620 Nm.

Zahvaljujući ovim unapređenjima, Aston Martin Rapide S u stanju je da 0-100 km/h stigne za 4,9 s, što je za 0,3 sekunde brže nego u standardnom modelu.
Povećana je i maksimalna brzina, sa 302,5 na 305,7 km/h. Istovremeno, emisja CO2 snižena je sa 355 na 332 g/km.

Aston Martin Rapide S počeće da se prodaje u februaru 2013. a očekuje se da njegova početna cena iznositi oko 180.000 evra.

Pročitajte o modelu Aston Martin Vanquish.

Pročitajte o modelu Aston Martin V12 Vantage Roadster.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: