Automobili

Četvrtak, 02.12.2010.

09:08

Električni papamobil

Već godinama se poglavari katoličke crkve voze u Mercedesima. Papa Ivan Pavao II vozio se u prilagođenoj, na metke otpornoj G-klasi, a nakon ustoličenja, Papa Benedikt XVI preuzeo je blindiranu ML-klasu.

Izvor: B92

Default images

Međutim, čini se da nije zadovoljan izborom službenog vozila, tačnije – ne sviđa mu se što Mercedesov automobil pogoni motor s unutrašnjim sagorevanjem. Kako piše "The Washington Post", Benedikt XVI bi se rado vozio u električnom papamobilu kako bi bolje iskazao svoju ekološku nastrojenost prema obnovljivim izvorima energije.

Najveći problem za Papu, osim činjenice da još niko nije izradio blindirani električni automobil, jeste njegova sigurnost i činjenica da ovakav tip vozila ne može da pruži adekvatne performanse.

U Mercedesu za sada nisu reagovali na prohteve Svete stolice, možda i stoga što je njihov električni automobil najbliži proizvodnji superautomobilska verzija SLS AMG-a E-Cell. Iako bi ovaj automobil performansama lako zadovoljio sigurnost, nekako sumnjamo da bi najbolje odgovarao Papinim potrebama.

Izvor - tportal

Obama želi hibrida

Mercedes SLS AMG E-Cell

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: