Automobili

Ponedeljak, 18.03.2013.

10:30

Na prodaju Toyota iz "Breaking Bad"

Najveći fanovi američke serije "Breaking Bad" imaće priliku da kupe Toyotu Tercel iz 1984. koju je u tom televizijskom serijalu vozio jedan od glavnih junaka, Džesi Pinkmen (Jesse Pinkman).

Izvor: B92

Default images

Prodaja automobila koji su obeležili neki holivudski film ili televizijsku seriju zna da bude veoma unosan posao, a takva vozila na aukcijama dostižu i šestocifrene i sedmocifrene dolarske sume.

Najčešće se radi o skupim i glamuroznim automobilima, poput Porschea 911 koji je vozio Stiv Mekvin u filmu "Le Man" ili Aston Martina iz ranih flimova o Džejmsu Bondu.

Autori serije "Breaking Bad" su za snimanje uglavnom koristili vozila koja uopšte nisu atraktivna, kao što je Pontiac Aztek, po mnogim anketama jedan od najružnijih automobila svih vremena, zatim vozilo za kampovanje, koji glavni junaci koriste za pripremu droge i već pomenutu Toyotu.

Pogledajte insert iz serije u kojem glavni junak vozi Pontiac Aztek:



Toyota Tercel naći će se u prodaji kod jednog lokalnog trgovca polovnih automobila iz Albukerkija, mesta u Novom Meksiku u kojem se inače odvija radnja serijala.

U normalnim okolnostima ovaj automobil ne bi vredeo ni 1.000 dolara, ali s obzirom na popularnost serije, očekuje se da će prodavac za njega dobiti višestruko veću sumu novca.
Glavni automobilski junak serije - Pontiac Aztek
Iako je producent serije, kompanija Sony Pictures, stavila veto na prodaju do leta 2013, kada se završava poslednja epizoda, prve ponude za kupovinu već pristižu.

"Breaking Bad" se emituje od 2008. godine. Ova serija u kojoj glavni junaci, srednjoškolski profesor hemije Volter Vajt (Walter White) i njegov bivši učenik Džesi Pinkmen, prave i preprodaju sintetičku drogu "kristal metamfetamin", stekla je u međuvremenu kod gledalaca kultni status.

Pročitajte kako je prošao Pontiac Aztek na listi najgorih automobila u SAD.

Pročitajte o rekordnoj ceni koju je dostigao Porsche 911 koji je vozio Stiv Mekvin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: