Automobili

Ponedeljak, 10.02.2014.

12:03

Teslom S od Los Anđelesa do Njujorka za 76,5 sati

Dve posade, u dva automobila Tesla S, uspele su da pređu razdaljinu od zapadne do istočne obale SAD za 76 sati i 30 minuta, i da postave rekord kada je reč o vremenu potrebnom da jedan električni automobi stigne od Los Anđelesa do Njujorka.

Izvor: B92

Default images

Krajem januara kompanija Tesla Motors pohvalila se da je instalirala mrežu superpunjača duž čitavog puta kroz Sjedinjene Države, od zapadne do istočne obale ove zemlje.

Na taj način, vlasnicima Modela S omogućeno je da iz Los Anđelesa stignu u Njujork, i obratno, uz najmanje moguće zadržavanje na stanicama za brzo punjenje pogonskih baterija.
Kako bi pokazao da sistem funkcioniše u praksi, Tesla Motors je organizovao putovanje dve svoje posade koje su u dva automobila tog proizvođača krenule 30. januara iz Los Anđelesa za Njujork.

Pogledajte kako je izgledalo ovo putovanje sa kraja na kraj SAD:



Nakon pređenih 5.575,6 km i 76,5 sati, automobili su stigli na krajnje odredište, a za upravljačima se promenilo ukupno 15 vozača.

Vožnja se odvijala u različitim vremenskim uslovima. Timovi su svojim automobilima prošli kroz peščanu oluju, kišu, vejavicu, uz temperature koje su se spuštale ispod nule.
Upotreba brzih punjača u SAD besplatna je za vlasnike modela Tesla S. Ovi, takozvani "superpunjači" omogućavaju da se verzija automobila sa baterijom od 85 kWh dopuni do 50 odsto kapaciteta u roku od 20 minuta, tako da su zadržavanja zbog punjenja smanjena na najmanju moguću meru.

Izračunato je da su tokom rekordne vožnje od Los Anđelesa do Njujorka automobili potrošili 1.198 kWh električne energije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: