Automobili

Subota, 29.12.2012.

23:26

Nedostaci nove petlje kod Pančevca

Nova petlja u Bulevaru despota Stefana otvorena je za saobraćaj 21. decembra, tako da vozači sada imaju mogućnost da se uključe na Pančevački most novoizgrađenom kružnom rampom. Pored boljeg protoka saobraćaja na uključenju na most i unapređenja bezbednosti, primećeni su i neki nedostaci koje bi trebalo što pre otkloniti.

Izvor: B92

Default images

Izgradnjom denivelisane raskrsnice sprečeno je dalje ukrštanje saobraćaja na levom skretanju ka Pančevačkom mostu, što će doprineti povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a Bulevar despota Stefana slobodniji je za prolazak vozila koja saobraćaju ka centru grada ili ka Višnjici.

Nova rampa sastoji se iz dva dela, odnosno dela koji je podignut na nasipu i manje betonske konstrukcije koja se nadovezuje na postojeći prilaz mostu.

Posle nedelju dana otkako je petlja puštena u saobraćaj primetni su i prvi nedostaci. Korisnici i članovi foruma Beobuild uočili su novonastale probleme koji se odnose pre svega na ograničeno kretanje pešaka i biciklista kao i na stvaranje novog zagušenja na isključenju sa Pančevačkog mosta.

Izgradnjom petlje, tj kružne rampe, bezbedno kretanje pešaka ka Višnjici desnom stranom bulevara je onemogućeno. Osnovni zaključak je da svaka sledeća intervencija ili nastavak izgradnje petlje mora uključiti i novi pešački koridor u pravcu Višnjice kako bi pešaci na nesmetan i bezbedan način mogli ići i tom stranom ulice.
Problem broj 2 - pešaèki semafor koji stvara zagušenje na silaznoj rampi sa mosta; Foto: Beobuild
Takođe na osnovu razmišljanja korisnika na forumu Beobuilda, rešavanjem jednog problema, odnosno nekompletnim rešenjem, stvoren je drugi na silaznoj rampi sa mosta u bulevar.

Naime, na tom delu petlje sada je nastao saobraćajni čep kod novopostavljenog semafora na iskjučenju sa mosta u Bulevar despota Stefana.

Problemi pešaka i saobraćajno zagušenje mogu se otkloniti izgradnjom pasarele, kao privremenim rešenjem, ili podzemnim prolazom, kao trajnim rešenjem u zoni novog semafora u Bulevara despota Stefana.

Bilo bi dobro da se ovi i eventualni drugi problemi koji se mogu pojaviti u korišćenju nove petlje, bilo iz ugla vozača ili pešaka, što pre otklone, kako bi ona funkcionisala u punom kapacitetu i na dobrobit svih učesnika u saobraćaju.

Izvor: B92, Beobuild

Pročitajte više o novoj petlji na Pančevačkom mostu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: