Automobili

Utorak, 26.07.2011.

10:11

NHTSA: 5* za Nissan LEAF

Sto posto električni automobil Nissan LEAF dobio je 5 zvezdica za bezbednost na NCAP testiranju u SAD. Tako je postao prvo potpuno električno vozilo sa ovoliko zvezdica.

Izvor: B92

Default images

"Treba naglasiti da je NHTSA pooštrila kriterijume pri testiranju i da je počevši od 2011. godine mnogo teže da neki automobil zaradi 5 zvezdica", kažu iz Nissana.

Nissan LEAF našao se na listi najbezbednijih vozila od strane američkog Instituta za osiguranje i bezbednost na putevima.

"Nissan LEAF je prvo potpuno električno vozilo koje je osvojilo 5 zvezdica za bezbednost" izjavio je Brian Carolin, potpredsednik prodaje i marketinga u severnoameričkom Nissanu. "Ne samo da je LEAF najinovativniji automobil na svetu, već je i jedan od najbezbednijih".

U standardnu bezbednosnu opremu LEAF-a ulaze: Nissanov napredni sistem vazdušnih jastuka (AABS) sa senzorima i dvofaznim prednjim jastucima, bočni vazdušni jastuci, sigurnosno sedište za dete i sistem zaključavanja zadnjih vrata, takođe da bi se osigurala deca na zadnjem sedištu.

Auto-reklama 2010. godine

Evropski auto godine: Nissan Leaf

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: